دوربين مداربسته بي سيم (Wireless) چيست؟
دوربين هاي بي سيم تصاوير را از طريق امواج (راديويي، واي فاي و …) منتقل مي کنند. سپس تصاوير توسط يک گيرنده دريافت شده و به دستگاه هاي ذخيره و ضبط منتقل مي شوند (دستگاه NVR ،DVR يا سرور). به اين ترتيب شما مي توانيد از طريق مانيتور يا هر نمايشگر ديگري به آساني تصاوير را مشاهده نماييد. يک سيستم امنيتي بي سيم نياز به سيم کشي کمتري داشته و از اين رو ديوارها و کفپوش هاي شما را از هر نوع حفاري يا سيم کشي که باعث خرابي دکور شما مي شود، بي نياز مي کند.
انواع دوربين بي سيم
دوربين هاي بي سيم به دو دسته تقسيم بندي مي شوند:
- دوربين بي سيم ديجيتال (IP)
- دوربين بي سيم آنالوگ
دوربين بي سيم آنالوگ
جالب است بدانيد که دوربين هاي آنالوگ نيز داراي انواع بي سيم هستند. دوربين بي سيم آنالوگ سيگنال هاي تصاوير را به سيگنال هاي راديويي تبديل نموده و به اين ترتيب امکان انتقال آنها را فراهم مي کنند. اين دوربين ها داراي برد هاي متفاوتي هستند و امروزه استفاده از آنها تا حد زيادي محدود شده است.
معايب دوربين هاي بي سيم آنالوگ
دوربين هاي بي سيم آنالوگ با وجود سادگي و ارزان قيمت بودن معايب زيادي دارند که کاربرد آنها را محدود کرده است:
- سيگنال اين دوربين ها به شدت تحت تاثير شرايط محيطي و نويز هاي الکترومغناطيسي قرار مي گيرد. و در صورتي که فضاي موجود داراي موانع زيادي باشد که مانع از عبور سيگنال ها شود و يا شرايط جوي مناسبي در محل وجود نداشته باشد عملکرد دوربين به شدت افت خواهد کرد.
- از سويي ديگر امروزه توليد کنندگان برند هاي معتبر دوربين هاي مداربسته تمايلي براي توليد اين دسته از دوربين هاي ندارند. متاسفانه تنها دوربين هاي بي سيم موجود در بازار ايران دوربين هاي با برند هاي ناشناخته و فيک هستند که معمولا کيفيت و ماندگاري بالايي نيز ندارند.
دوربين بي سيم ديجيتال (IP)(دوربين Wifi)
دوربين هاي تحت شبکه بي سيم اطلاعات را از طريق امواج (Wifi) منتقل مي کنند. اين امر باعث شده که دوربين قادر باشد تا حجم بيشتري از اطلاعات را با سرعت بالاتري منتقل کند. البته معمولا دوربين هايي که بر روري خود آنتن واي فاي دارند از برد انتقال مناسبي برخوردار نيستند و براي اينکه بتوان حداکثر استفاده را از توان دوربين نمود بايد از آنتن هاي حرفه اي ديجيتال استفاده کرد.
چگونه تصاوير دوربين واي فاي را بر روي NVR دريافت کنيم؟
پس از نصب دوربين مداربسته بي سيم يا واي فاي سوالي که مطرح مي شود اين است که چگونه تصاوير را بر روي دستگاه ضبط دريافت نماييم و آيا لزوما براي اين کار به اينترنت نيازمنديم. خب بايد بدانيد که برخي از دستگاه هاي NVR وجود دارند که داراي قابليت واي فاي بوده و مي توانند تصاوير ارسالي از دوربين را بدون نياز به اينترنت دريافت نمايند. اما بسيار محدود و کمياب اند. روش ديگر براي دريافت تصاوير استفاده از يک گيرنده يا اکسس پوينت در محل است که تصاوير را دريافت نموده و از طريق يک کابل شبکه به NVR منتقل مي کند.
تامين برق دوربين هاي بي سيم
تامين برق دوربين هاي بيسيم به دو صورت انجام مي شود. يا مستقيما از طريق سيم کشي به منبع برق متصل مي شوند و يا اينکه برخي از مدل هاي موجود داراي باتري داخلي هستند و بوسيله باتري تغذيه مي شوند.
معايب دوربين هاي بيسيم
لازم به ذکر است که محدوديت هايي براي دوربين هاي بي سيم وجود دارد. اين دوربين هاي به صورت کلي از ثبات کافي برخوردار نيستند. براي کارکرد مناسب يک دوربين بي سيم، بايد سيگنال هاي پايداري جهت اتصال به شبکه براي ضبط و ذخيره تصاوير در محل وجود داشته باشد. اگر اين اتصال قطع شود، دوربين بي سيم شما نمي تواند کارکرد مناسبي داشته باشد.
برد دوربين بيسيم
محدوده و قدرت سيگنال ارسالي در دوربين بيسيم به چند عامل بستگي دارد، از جمله ساختار مکان نصب و مصالح بکارفته، تعداد موانع و وسايل موجود، تعداد اتاق ها، ساير دستگاه هاي وايرلس موجود در محل که سيگنال توليد کرده و ممکن است با سيگنال دوربين تداخل داشته باشد. به طور کلي مي توان گفت يک دوربين بي سيم نمي تواند از نقطه مرکز نصب خود خيلي دور باشد. براي مثال محدوده برد دوربين هاي واي فاي 20 الي 50 متر در محيط هاي داخلي و 100 الي 200 متر در محيط هاي خارجي outdoor است.
- خريد دوربين مدار بسته
- فروش و نصب و تعمير دوربين مدار بسته در تهران
- رنگ بندي هارد وسترن ديجيتال / هارد بنفش وسترن ديجيتال
- دوربين مدار بسته وريفوکال