حريم خصوصي و دوربين مداربسته تشخيص چهره
موضوع تشخيص چهره اخيرا خبر ساز شده ، خبري که چندي پيش منتشر شد که به موجب آن ، استفاده از دوربين هاي تشخيص چهره در کليه سازمان هاي دولتي ممنوع اعلام شد . شهر سانفرانسيسکو به عنوان نخستين شهر ايالات متحده آمريکا شامل اين قانون شده است . البته اين ممنوعيت فقط براي سازمان هاي دولتي اجرايي شده و شرکت هاي خصوصي از اين ممنوعيت مستثني شده اند .
با اينکه استفاده بيش از حد افراد از قابليت تشخيص چهره گوشي هاي هوشمند باعث شده تا افراد به اين تکنولوژي عادت کنند اما برخي از سازمان هاي حافظ آزادي هاي مدني و حمايت از مصرف کنندگان هنوز هم نگران سو استفاده شرکت ها از اطلاعات تشخيص چهره افراد هستند و هشدار مي دهند .
استفاده از قابليت تشخيص چهره دوربين مداربسته هايک ويژن در برخي موارد لازم است، به عنوان مثال در ورود افراد به ايالات متحده ، چهره افراد توسط دوربين هاي تشخيص چهره برداشته شده و با عکس گذر نامه تطبيق داده مي شود ، در اين صورت رضايت افراد در خصوص حفظ حريم شخصي نه تنها مهم نيست بلکه اين موضوع اجباري و جزو قانون ايالات متحده مي باشد .
چگونه هنگامي استفاده از دوربين هاي تشخيص چهره ، به حريم شخصي افراد احترام بگذاريم ؟
از اين رو ضرورت توجه به قابليت تشخيص چهره زماني حياتي تر مي شود که بتوانيم بين برنامه هاي امنيتي مانند تشخيص افراد هنگام ورود به کشور با تشخيص چهره افراد در برنامه هايي که بيشتر جنبه سرگرمي دارند ، تفاوت قائل شويم .
قوانين حافظ حريم خصوصي افراد در جهان ، به سرعت در حال گسترش هستند ، در بسياري از ايالت هاي آمريکا ، قوانين ويژه اي براي ثبت چهره افراد توسط دوربين هاي تشخيص چهره وجود دارد ، در اروپا قوانين و مقررات حفظ کلي داده هاي ( قانون GDPR ) قوانين مختلفي را براي تشخيص و ثبت چهره افراد به اجرا در آورده است. به طور مثال طبق قانون GDPR کليه افرادي که تصوير آنها توسط نرم افزار هاي تشخيص چهره ، تصوير برداري و ثبت مي شود ، بايد در جريان قرار گرفته و نسبت به اين موضوع رضايت داشته باشند .
با در نظر گرفتن موارد فوق و پس از رعايت تمام موارد قانوني ، شرکت هاي مي توانند از قابليت تشخيص چهره در کسب و کار هاي خود استفاده کنند ، تصاوير افراد بايد در فضاي امن با رعايت اصول امنيت سايبري ثبت شود و بالاترين سطح امنيتي براي حفط اين تصاوير به کار گرفته شود .
براي دريافت قيمت دوربين مداربسته مي توانيد به شرکت مهر تجارت مراجعه کنيد.
به نظر مي رسد که صرف استفاده از قابليت هاي جذاب تکنولوژي بدون در نظر گرفتن مضرات آن مي تواند جامعه را دچار چالش کند در اين مسير وضع قوانين پيشگيرانه مي تواند راه سو استفاده افراد را مسدود کند . با توجه به فراگير شده برنامه ها و دوربين هاي تشخيص چهره به نظر بايد قوانين و مقررات سفت و سخت تري براي حفظ حريم شخصي افراد وضع و به اجرا در بيايد .
طرح اتحاديه اروپا براي استفاده از دوربينهاي تشخيص چهره پليس ملي و راهاندازي شبکهاي از دادههاي اطلاعاتي در اين زمينه، نگرانيها درخصوص برخورداري اين هدف از انگيزه جاسوسي و نقض حريم خصوصي را افزايش داده است.
به گزارش روز شنبه تارنماي خبري نشريه ديلي ميل، افشاي اسناد داخلي نشان مي دهد که نيروهاي پليس از ?? کشور عضو اتحاديه اروپا به سرپرستي اتريش، خواستار معرفي قوانين و تلفيق داده هاي اطلاعاتي تشخيص چهره در هر کشور عضو اين اتحاديه شده اند.
در قالب اين طرح، مذاکراتي براي تمديد حکم کنوانسيون پروم (Prüm Convention) انجام شده است. اين کنوانسيون به کشورهاي امضاکننده امکان مي دهد اطلاعات مربوط به دي ان آ، اثر انگشت و ثبت خودروي افراد را براي مقابله با تروريسم، مبادله کنند.
همچنين درخواست ها از پليس اتحاديه اروپا (يوروپل) براي ايفاي نقش در زمينه تبادل اطلاعات مربوط به تشخيص چهره با کشورهاي غير عضو اتحاديه اروپا، اين نگراني ها را دربر داشته است که اين شبکه به داده هاي اطلاعاتي مشابهي در آمريکا مرتبط شود. يکي از شرکت هاي فعال در توليد دوربين مداربسته شرکت هايک ويژن ( hikvision ) است که اين روزها با اتحاديه اروپا نيز با مشکل روبرو شده است.
مزيت مبادله اطلاعات تشخيص چهره به مراکز پليس، شناسايي مظنونان ناشناس است. اما مدافعان حقوق بشر ابراز نگراني کرده اند که درصورت ارائه اطلاعات به آمريکا، حريم خصوصي افراد نقض شود.
به گفته «ادين اومانوويچ» مدير خيريه اي در انگليس موسوم به «پرايوسي اينترنشنال» (Privacy International) که مدافع و مروج حق حفظ حريم خصوصي در جهان است، تبادل اطلاعات، خطر استفاده از آن براي اهداف جاسوسي را درپي دارد.
همچنين در صورتي که نياز به خدمات نصب دوربين مداربسته مي توانيد با کارشناسان مهر تجارت در تماس باشيد.
اطلاعات ارائه شده به پارلمان اروپا از سوي کميسيون اروپا حاکي است که تقريبا ??? هزار يورو براي انجام تحقيقاتي در زمينه تغيير کنوانسيون پروم هزينه شده است.
همچنين کميسيون اروپا ??? هزار يوروي ديگر را به کنسرسيومي از آژانس هاي مستقر در استوني پرداخت کرده تا وضعيت فعلي تشخيص چهره در تحقيقات جنايي در همه کشورهاي عضو اتحاديه اروپا را ترسيم کند که هدف از اين کار، حرکت به سوي تبادل اطلاعات مربوط به چهره افراد، اعلام شده است.
فرانسه، آلمان، بلژيک، اسپانيا، لوگزامبورگ، هلند و اتريش در سال ???? کنوانسيون پروم را امضا کردند. اين کنوانسيون به کشورهاي عضو امکان مي دهد اطلاعات شخصي همچون اثر انگشت و غيره را براي مقابله با تروريسم مبادله کنند.
يونان، ايتاليا، پرتغال و سوئد جملگي براي پذيرش اين کنوانسيون اعلام آمادگي کرده اند.
منتقدان اين کنوانسيون از نبود کنترل قضايي و دموکراتيک و همچنين شفافيت و برابري در آن ناراضي اند. منتقدان اين سيستم همچنين مشروعيت آن را زير سوال مي برند.????
سفارت آمريکا در بروکسل در سال ????، خواستار برقراري مناسباتي با اتحاديه اروپا شد که به موجب آن، مبادله گسترده اطلاعات شخصي امکان پذير مي شد.